Renske Blaauw Echtscheiding

Wie ben ik

logorondnvmwlogo-MfN-300x150admin-ajax

profielIk ben Renske Blaauw, getrouwd en moeder van twee dochters. Ik ben opgeleid tot maatschappelijkwerkster, mediator, kindercoach en heb aan de Universiteit van Amsterdam de studie Pedagogische Wetenschappen afgerond. Daarnaast volg ik regelmatig relevante trainingen om in mijn werk te blijven groeien.

 

Mijn werkverleden bestaat voor een groot deel uit begeleiding van gezinnen, gesprekken met (gescheiden) ouders en coaching in diverse takken van de (jeugd-) hulpverlening. Ik werk vanuit verschillende invalshoeken en volgens diverse methoden. Daarnaast heb ik met veel plezier, zowel individueel als in groepen, kinderen begeleid. Als zelfstandige heb ik verschillende socialevaardigheids trainingen gegeven voor de basisschoolleeftijd.

Het is voor mij altijd zinvol gebleken om ook de kinderen in het gezin te spreken. Mits dit aansluit bij de wens van de hulpvrager. Doordat echtscheiding als rode draad steeds weer terugkwam in mijn werk, heeft het altijd mijn bijzondere aandacht gehad. Tijdens de gesprekken met ouders en kinderen die een scheiding achter de rug hadden werd steeds weer het belang zichtbaar van een goede begeleiding bij het scheidingsproces. Voor kinderen en jongeren ben ik om die reden kiestrainster geworden.

Effectieve gesprekken met ouders voorkomt dat er niet tot heldere afspraken gekomen kan worden. Vervolgens wordt dit bepalend voor de communicatie na de scheiding. Wanneer dit niet gebeurt hebben ouders hier last van maar ook de kinderen. Om die reden ben ik de Mediation opleiding gaan volgen.

Mijn werkstijl kenmerkt zich door vanuit betrokkenheid en respect doortastend te werk te gaan. Zo houd ik mensen in gesprek waarbij er voldoende ruimte is voor ieder en er een opening ontstaat naar een oplossing. Mijn werkstijl in het werken met kinderen en jongeren kenmerkt zich door vanuit contact zo bij het kind aan te sluiten dat het kind geboeid blijft en inzicht krijgt.

In mijn coaching evaluatie noemden ouders mij o.a. warm, betrouwbaar en kwamen ouders door de gesprekken tot nieuwe inzichten.

Ook ben ik werkzaam als kindercoach. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kindercoachingrenskeblaauw.nl.