Renske Blaauw Echtscheiding

Visie/werkwijze

 

 

“ Zo kort als het kan en zo lang als nodig

 

 

 

Mijn visie en werkwijze met kinderen

Elk kind heeft het nodig om in veiligheid, liefde en voorspelbaarheid op te groeien. Mijn uitgangspunt is dat  elk kind in een echtscheidingssituatie, net als zijn ouders, een plek verdient om zijn verhaal kwijt te kunnen.  Van belang is dat dit een neutrale, professionele plek is waar hij niet gehinderd wordt door loyaliteit en eventuele  zorgen voor zijn ouders die het toch al zo moeilijk hebben.

De situatie van uw kind neem ik als uitgangspositie. Daarmee bedoel ik dat ik een kind niet aanpas aan een  standaard structuur maar de methode aanpas aan het kind. Het kind mag zijn wie het is met al zijn gevoelens. Want het ene kind voelt zich boos en het andere kind voelt zich angstig bij een echtscheiding. Ik werk met verschillende materialen en heb oa de KIES training zowel voor groepen als voor individuen afgerond. voor toelichting zie onder kies voor het kind,

 

Mijn visie en werkwijze met volwassenen

Wanneer volwassenen gaan scheiden houdt hun partner relatie op. Wanneer er kinderen in het spel zijn zal er regelmatig overleg nodig zijn.  Wanneer er zorgvuldig afspraken gemaakt zijn over de communicatie en er zorg is besteed aan die communicatie voorkomt dit later veel stress bij zowel de ouders als de kinderen.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door ruimte te creëren voor alle deelnemers en  het gesprek  op gang te helpen in situaties wanneer dat niet meer goed lukt. Integriteit, onpartijdigheid en betrokkenheid staan bij mij hoog in het vaandel.

Het kan zijn dat u een ouderschapsplan op wil stellen. Ik betrek hier, wanneer u dit ook wenselijk vindt, op professionele manier graag de kinderen bij. Ik spreek dan van een ouder-kindplan.

Het kan bijvoorbeeld  ook zijn dat u al een ouderschapsplan heeft maar dat de uitvoering niet werkt zoals u dat zou wensen.  Ik werk altijd vanuit een oordeelloze houding. Mijn doel is tot concrete afspraken te komen en de communicatie (weer ) goed te laten verlopen.