Renske Blaauw Echtscheiding

Ouderschapsplan

Ouderschapsplan

Er zijn twee mogelijkheden:

U heeft besloten te gaan scheiden en u wilt het ouderschapsplan onder begeleiding van een daarvoor opgeleide mediator maken om tot een concreet en werkbaar ouderschapsplan te komen.

of;

U heeft al een ouderschapsplan gemaakt. Een ouderschapsplan wordt gemaakt op een bepaald moment na de scheiding. Soms blijkt een ouderschapsplan minder uitvoerbaar dan in eerste instantie werd bedacht. Ouders kunnen het ook niet eens zijn over de omgangsregeling of de flexibiliteit hiervan. Vader wil bijvoorbeeld de kinderen mee naar een verjaardag die niet op zijn dag is, kinderen willen graag eerder oorbellen dan is afgesproken in het ouderschapsplan, moeder heeft een leuke theatervoorstelling gevonden en wil graag de kinderen mee op een dag dat ze ze niet heeft of de vakantieplanning lukt niet. U wilt hierover met elkaar in gesprek. Maar dan wel onder begeleiding van een mediator.

Voor het aanvragen van een echtscheiding is het voor de rechtbank van belang om een ouderschapsplan te hebben dat erkend wordt door beide ouders. Ik heb jarenlange  ervaring met de uitvoering van ouderschapsplannen en kan daardoor met grote zorgvuldigheid de ouders begeleiden bij het maken van een degelijk plan.

Voor een ouderschapsplan met een goede zorgregeling is het van belang om met de kinderen in gesprek te gaan. Vanuit de rechtbank is dit steeds vaker een voorwaarde  voor de goedkeuring van het ouderschapsplan. Ik doe deze gesprekken met kinderen. Als Pedagoog en kindercoach kan ik mij goed verplaatsen in de denkwereld en emotie van kinderen en het belang van kinderen tot uiting brengen in het ouderschapsplan. Graag verwijs ik naar mijn website www.kindercoachingrenskeblaauw.nl.